« マニキュアのオフィスレディ | Main | MANDO DIAO!!!!!!!!!in kawasaki »

October 22, 2006

Carrot Cake

ほんとはハロウィンも近いので、カボチャを使おうと思ったんだけど、買うの忘れたので、あるものでお菓子作り。(厳密に言うと、節約中なので明日のランチ作り)。
でも、人参大好き♪オレンジ色も最近お気に入り。

Halloween is just around the corner and I thought I would make something with pumpkin, but I forgot to buy it so I baked carrot cake. I often bake some cakes on Sundays and bring them for lunch on Mondays, in order to save money! Anyway, I love carrots and I love the color orange as well.

にんじんケーキ Carrot Cake (for about two people)
材料 Ingredients
にんじん carrot   abt. 100g(皮付き、unpeeled)
マーガリン margarine 50g
卵 eggs  2
薄力粉 flour 75g
砂糖 sugar 50g
お好みで as you like:
バニラエッセンス Vanilla extract
はちみつ honey

Carrot1①にんじんは、皮をむいてすりおろし、キッチンペーパーなどで水気を切ります。だいたい、20gくらいになりました。
Peel the carrot, grate it and squeeze it. You can use paper nupkin to extract the pulp of the carrot. The juice isn't used, so the carrot is about 20g now.




Carrot2ボウルに卵と砂糖を入れ、よく混ぜます。次に溶かしたマーガリンを加えてまたよく混ぜます。
Cream eggs and sugar together in a bowl. Then, add melted margarine and mix it well again.
すりおろしたにんじんを加えて混ぜ、最後に2回ほどふるった小麦粉を加えて混ぜます。
Add the grated carrot and mix, then add flour which was shifted twice and mix.

Add vanilla and honey if you like. I think cinnamon is good as well.
お好みでバニラ、はちみつを加えます。シナモンも良いかも。


Carrot3油をぬった型に流し入れ、オーブンで焼きます。だいたい、180℃で35分〜40分くらい。 Pour it into an oiled cake pan and bake it for 35 to 40 minutes in a preheated oven (180℃).

Enjoy! しっとり系にんじんケーキです。
Carrot4

|

« マニキュアのオフィスレディ | Main | MANDO DIAO!!!!!!!!!in kawasaki »

「グルメ・クッキング」カテゴリの記事

Comments

Post a comment



(Not displayed with comment.)


Comments are moderated, and will not appear on this weblog until the author has approved them.



TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://app.cocolog-nifty.com/t/trackback/40369/12377942

Listed below are links to weblogs that reference Carrot Cake:

« マニキュアのオフィスレディ | Main | MANDO DIAO!!!!!!!!!in kawasaki »