« Mom's Birthday | Main | Vegemite »

March 18, 2007

Lazagna

ラザニアが食べたくて、作ってみた。略式ラザニア。

<材料>ingredients
ラザニア(パスタ) 10枚くらい  lazagna (pasta) 10 abt sheets
人参              半分 half of a carrot
たまねぎ        半分 half of an onion
牛ひき肉          120g beef (minced)
完熟トマトスープ(クノール) 3袋 three packages of Knor tomato soup
モッツァレラチーズ 適量 some cheese for topping

①人参とタマネギはみじん切りにします。ひき肉を油をひいたフライパンで炒めて、人参とタマネギを加えてよくいためます。mince the carrot and the onion. fry minced beef in a pan and add the carrot and onion and heat well.
Image0271

②スープの素を鍋に入れ、水またはお湯を2カップくらい入れます。そのスープに、①の材料を加えて煮立てます。 put tomato soup in a pot and add two cups of (hot) water. Add 1 ingredients and stew.
Image0272

③沸騰したお湯にラザニアを入れて4分ほどゆでます。今回使用したのはこのパスタ。boil lazagna pasta for about four minutes.
Image0273

④耐熱性のバットにミートソースとパスタを交互に敷いて、一番上にチーズをのせます。put meat souce and then pasta and make layers. Put cheese on the top.
⑤180℃に予熱しておいたオーブンで20分焼きます。bake for twenty minutes in a preheated (180degreees C) oven.
Image0274
急いでたので、必ずしも大成功ではないけど。まぁまぁ。ほんとはホワイトソースも入れるらしいけど。
ジャガイモも準備しておいたのに、入れるの忘れた。。。沈

I was a bit in a hurry and not that completely succeeded but it was ok. I heard it's better to put white souce. I also prepared potatos but forgot to put them...gosh...

|

« Mom's Birthday | Main | Vegemite »

「グルメ・クッキング」カテゴリの記事

Comments

あいかわらず、素敵なお料理作ってるね☆☆
今度、教えてもらいたいわ。。

Posted by: kayo | March 19, 2007 at 03:34 AM

味は保証しないよ(笑)
最近、また料理する時間がちょっとできてうれしい☆

Posted by: えりか | March 21, 2007 at 11:23 PM

Post a comment



(Not displayed with comment.)


Comments are moderated, and will not appear on this weblog until the author has approved them.



TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://app.cocolog-nifty.com/t/trackback/40369/14307290

Listed below are links to weblogs that reference Lazagna:

« Mom's Birthday | Main | Vegemite »