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September 09, 2007

Erika's Colcannon

干した布団を取り込もうとしたら、窓の樋にひっくり返ったセミがいて凹みました。
夏の風物詩ですが、あの見た目がどうしても受け入れられない。

昨晩食べたコルキャノン、おいしかったので作ってみようと思った。
I really enjoyed Colcannon last night so I thought I should try to cook it.

そしたら、前にアイルランドの友だちからもらった本に、レシピが載ってた!!
I found the recipe on the book that my Irish friend gave me the other day.
Image024
So lovely book.

家庭料理みたいなので、結構適当。だから、自分流にアレンジして作ってみました。

<材料 Ingredients>
ジャガイモ 4個 4 potatos
キャベツ 1/3個 1/3 cabbage
たまねぎ 1/4個 1/4 onion
牛乳 150cc 150cc milk
水 適量 some water
バター 20g 20g of butter
ハーブソルト herbsalt
こしょう pepper

+anything you like (maybe)

①野菜を切ります。じゃがいもは皮をむいて一口大に切ります。キャベツも洗って一口大に。タマネギは外皮をむいて細かめに切ります。
Peel potatos and cut into chunks. Wash cabbage and cut into chuncks, too. Take off the outside skin of onion and chop it.

Image020_2
②野菜を全部大きめの鍋に入れて、牛乳と水、ハーブソルトを加えます。水は多すぎない方が良いみたいです。200cc弱くらいかな。20〜30分ゆでます。時々かき混ぜる。
Put them into a large pot and add milk, water and herbsalt. Do not put much water. I think 200cc would be nice. Boil them for 20 to 30 minutes. Stir them sometimes.

③ジャガイモがつぶれるくらいの柔らかさになったら、火を止めて、バターとこしょうを加え、よく混ぜます。味見して薄かったら、ハーブソルトで調節。
Remove from heat when potatos get "mashable". Add butter and pepper, mix them well. Taste them and if it's weak, add some more herbsalt.

Image023_2
④できあがり。
Enjoy!

久しぶりにまともな料理した気がする。
もー少しキャベツのシャキシャキ感が欲しい人は、キャベツだけ後で入れることをおすすめします。
あと、ベーコンとかタンパク質入れてもいいと思います(^^)

I think I had't cooked anything for a while.
If you like cabbages to be more crisp, I suggest that you should put them into the pot a little later. Adding bacons or some meat would be nice, too.

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