« Moomin Bakery & Cafe part2 | Main | THE BODY SHOP Sakura »

February 23, 2008

La Mere Poulard

Image350
La Mere Poulard from le Mont Saint Michel

フランスの世界遺産、モンサンミッシェルの名物?お菓子のブランドです。
品川のecuteに期間限定で出店してて、どっかで見た事あるなぁ、と思ってたら、
ブルターニュの「お母さん」(母のフランス人の友だち)の娘さんのBenedicteさんにもらった、ミルクジャムがここのものでした。
Image351
Confiture de Lait Nature

The daughter of my mother's French friend, Benedicte gave it to me when we met in Paris last year. J'adore cette confiture.

このチョコチップガレットもおいしかったです。
ラ・メール・プラールとは、「プラールさんのお母さん」って意味らしい。プラール(ルはrなので、日本語のルと音が違う、プラーって言った方が通じそう)the mother Poulardってことかしら、、「ステラおばさんのクッキー」みたいなもんかね。

ガレット(galette)って言うと、そば粉のクレープだと思ってたけど、こういったお菓子もガレットって言うんだって。よく見ると、クッキーより薄いです。それがガレットの特徴なのかな?

I think of the crepe of buckwheat when I hear the term galette, but actually it refers to a thin cookie as well. The galette in the picutre above is thinner than typical cookies.

I would like to try to bake them somedaywink

|

« Moomin Bakery & Cafe part2 | Main | THE BODY SHOP Sakura »

「グルメ・クッキング」カテゴリの記事

Comments

ガレットって薄いのをさすわけじゃないんだね。一つ勉強になりました。最近都営しか乗らないからecute行ってみる~。

Posted by: lemonade | February 23, 2008 at 09:08 PM

薄いのをガレットって言うらしいの。
ecuteのお菓子屋さん、けっこう好き(^^)

Posted by: erika | February 24, 2008 at 12:52 AM

Post a comment



(Not displayed with comment.)


Comments are moderated, and will not appear on this weblog until the author has approved them.



TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://app.cocolog-nifty.com/t/trackback/40369/40229920

Listed below are links to weblogs that reference La Mere Poulard:

« Moomin Bakery & Cafe part2 | Main | THE BODY SHOP Sakura »