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May 05, 2009

Gâteau aux chocolat et fraises チョコと苺のケーキ

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いちごをたくさん買ったので、今度はチョコケーキにすることに。

*Ingredients*材料(18cmのケーキ型)

イチゴ about 130g of strawberries
チョコレート 100g of chocolate
卵 3 eggs
粉砂糖 30g of powdered sugar
薄力粉 45g of flour
マーガリン 70g of margarine

下準備:イチゴは洗ってヘタを取り、半分に切ります。薄力粉と粉砂糖はふるっておきます。
Preparation: wash the strawberries and remove stems and leaves. Cut them in half. Shift the flour and the powdered sugar.

1) ボウルにチョコレートを砕きながら入れて、小さく切ったマーガリンを加え、湯煎にかけます。温めすぎないように注意。
Put the chocolate into a bowl by breaking into pieces. Put the margarine (also better in pieces) and double boil them (put a larger bowl with hot water under the bowl). Do not warm it too much.
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2) 別のボウルに卵の黄身と白身を分け、黄身の方に薄力粉と粉砂糖を入れて軽く混ぜます。
Separate the egg yolk and white and add the flour and the powdered sugar into the yolk bowl and mix briefly.

3) 湯煎で溶かしたチョコレートとマーガリンを黄身と混ぜます。チョコの温度が高すぎると、黄身が固まってしまうので注意。よく混ぜます。
Add the chocolate and margarine into the bowl of egg yolk. If the chocolate is too hot, egg yolk gets firm so please be careful! Mix them well.
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4) イチゴを加えます。Add the strawberries.
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5) Beat the egg white until stiff peaks form. 卵白をツノが立つまで泡立てます。
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私はいつもこの辺でオーブン予熱を開始します。今回は200℃に設定。
I usually start preheating the oven. This time to 200 degrees C.

6) 卵白の半分をチョコレート生地に加え、泡をつぶさないように混ぜます(切るように)。残りの卵白も加えて混ぜます。Add the half of the egg white into the chocolate dough and mix them not to break the form (like cutting them). Then mix with the rest of the egg white.

7) ケーキ型に流し入れ、二回ほど型ごと落として、200℃に予熱したオーブンで30分くらい焼きます。
Pour the dough into a cake mold and drop it twice. Put in the oven (preheated to 200 C) and bake for about 30 minutes.
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8) 冷めたら型から外してできあがり☆ Remove from the mold after cooling down. And enjoy!
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イチゴの水分もあるため、粉類の分量をちょっと多めにしました。だから結構歯ごたえのあるガトーオショコラです。家にある材料だったため、チョコレートはミルクチョコでしたが、ブラックチョコの方がお菓子には合うかも。表面がかる〜く焦げたけど、気になる場合は焼く途中で表面をアルミで覆います。
I used more flour to prevent being to wet for the strawberry juice. So this cake is harder than the average gateau au chocolat. I also used milk chocolate instead of dark ones as I only have milk chocolate at home today. And the surface was a little burnt so those who don't like it too dark, cover the surface with aluminum foil while baking.

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