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May 19, 2009

Tarte aux Fraises いちごのタルト

も~いちごも終わりです。最近は生食より加工することがあるので、安い小粒いちごを買っています。たぶん、これで最後かなぁ?と思いつつ、タルト作り修行中なので、作ってみました。

It is almost the end of strawberry season. We rarely eat them uncooked these days so I usually buy small ones which are a lot cheaper. This could be the last time for this Spring to have strawberries...I baked Strawberry Tart today.

*Ingredients* 材料
150g of flour (75 high gluten, 75 pastry) 小麦粉(強力粉と薄力粉半々)
75g of margarine マーガリン
a pinch of salt 塩ひとつまみ
strawberries いちご(1パック)
sugar 砂糖 お好みで

1) 小麦粉はふるっておきます。冷えたマーガリンを小麦粉に入れて手でよく混ぜます。
Shift the flour. Add cooled margarine into a bowl of the flour and mix well with your hand.

2) 冷水1/2カップを用意し、少しずつ加えます。生地がまとまる程度で、ちょっと水分が多いくらいで。
Prepare a 1/2 cup of cold water and pour in the dough little by litte. The dough will be cooled in a fridge so it is ok if the dough is a bit sticky.

3) 生地を冷蔵庫で寝かせます(最低1時間くらい)。
Put the dough in a fridge and cool at least for an hour.

4) いちごは洗ってヘタを取ったら鍋に入れ、お好みの量の砂糖で煮ます。後で加熱するので、煮詰めすぎない方が○。
Wash the strawberries and remove the stems and the leaves. Put them in a pot and boil with some sugar (as much as you like). The strawberries will be baked again later so they don't have to be completely cooked here.

Image454
5) タルト生地を冷蔵庫から出したら、めん棒を使って伸ばし、パイ皿に広げます。今回はタルトを予め焼いておくので、フォークで生地に複数穴をあけたら、クッキングシートを敷いて、アルミの重石を広げます。
Take out the tart dough from the fridge and roll it out using a roller. Spread it over a pie plate mold and stab with a folk to make small holes. Spread cooking paper and lay pie weights over it.
Image455_2


6) 180~200℃に余熱したオーブンで20~30分ほど焼きます。途中、重石を取るのを忘れてしまいました。。。本とは途中で重石を取って、少し焼いた方が生焼け防止になります。
With an oven preheated to 180 to 200 degrees C, bake the tart for 20 to 30 minutes. I forgot to remove the weights in the middle of the baking...it prevents uncooked areas if you remove the stones.

7) タルトにいちごを載せて、同じ温度で10分くらい焼きます。
Decorate the strawberries on the tart and bake it at the same temperature for about 10 minutes.

Image456
シンプルにいちごジャムだけのタルト。ピザなみに薄っぺらですが。。。さくさく生地に甘酸っぱいいちごだけで、私は十分です。

A simple tart only with strawberries and as thin as pizza :-p But I like the crispy tarte and sweet and sour strawberris.

Image458_2

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