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May 13, 2009

りんごの小タルト Tarte aux pommes (petite)

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りんごが余ってて、何か作りたかったので、タルトにしました。

apple*Ingredients (for a gratin pan) *材料(グラタン皿1個分)apple
an apple りんご1個
sugar (as much as you like) 砂糖 お好みで
cinnamon シナモン

120g of flour 小麦粉120g(うち薄力粉60g、強力粉60g)
(60g of pastry flour and 60g or high gluten flour)
45g of margarine マーガリン45g
a pinch of salt 塩ひとつまみ
water 水

*Preparation*下準備
小麦粉は合わせてふるっておきます。1/2カップ弱の水を冷蔵庫で冷やしておきます。
マーガリンも直前まで冷蔵庫に入れておきます。
Shift the flour(s) together. Keep a little less 1/2 cup of water in a fridge. The margarine should be kept in there right before cooking, too.

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1) りんごの甘煮を作ります。皮をむいて小さく切ったりんごを砂糖(お好みの量で)と鍋に入れて弱火〜中火にかけて煮ます。私は砂糖8gとはちみつ少々入れました。シナモンを加えます。ちょっと固めくらいの仕上がりで火を止めます。
Cook apple jam. Peel the apple and cut in pieces. Put in a pot with some sugar (as much as you like it, I added 8g and some honey) and cook on a low to middle flame. Add cinnamon. Stop heating before it becomes too soft.

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2) 小麦粉はボウルに入れ、塩を加えます。マーガリンを小さく切ってボウルに入れ、ポロポロになるように混ぜます。この時期マーガリンが溶けやすいので、注意。
Put the flour in a bowl and add a pinch of salt. Cut the margarine into small pieces and mix with the flour until coarse crumbles form. Margarine is easy to melt in this season so be careful!

3) 生地に少しずつ冷水を加えて混ぜます。マーガリンが溶けすぎたと思ったら、適宜冷蔵庫で冷やす等します。ラップをして1時間ほど冷蔵庫で休ませます。
Add the cooled water little by little and mix. If the margarine becomes too soft, put the dough in a fridge. After it is mixed enough, cover the dough with plastic wrap and put in the fridge for about an hour.

4) オーブンは200℃にあたためておきます。
Preheat the oven to 200degrees C.

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5) 生地を冷蔵庫から出したら、打ち粉をしいた台で2~3mmの厚さにのばします。ちなみに、フランス語でこのタルト生地のことをPâte brisée(パートブリセー)というらしいです。
Take out the dough from the fridge and put on a floured board. Roll out the dough to 2-3mm thick.

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6) グラタン皿に広げた生地を敷いて、余りは切り取ります。りんごの甘煮を中に入れます。
Lay the pastry in the gratin pan and get rid of the excess pastry. Put the apple jam on the pastry.

7) 残りの生地は細長くしてタルトの上に。
With the rest of the pastry, make flat ropes and put on the tarte.
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8) オーブンで30〜35分ほど焼きます。
Bake in the oven for 30-35 minutes.


できあがり☆
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下のお皿は、ローソンに通って集めたリラックマのお皿です。笑
かなりサクサクのタルトなので、切ったら手づかみでかじりつくのが正解かもcoldsweats01
It is very crispy so if you cut out a piece, it would be better to eat with your hand.

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