« 肉じゃが&炊き込みご飯 Nikujaga & Takikomi gohan | Main | Forget and Not Slow Down »

October 16, 2009

Macarons: I'm getting closer

P1000530

前に買ってあったアーモンドパウダーが期限を迎えようとしていたので、マカロンショコラを作ってみた。表面が割れてしまったけど、今まででは一番と言っていい出来。おそらく、湿度が下がったこと、そして、材料のバランスとコツをあの本で学んだおかげ・・・。
I found a bag of almond powder which was best before mid October, so I baked macarons chocolat. There were some cracks on the surface but it was the best I have ever baked! Perhaps it was because it is less humid now and I learned some tips and balances of the ingredients from the book....


Macaron_2
この前行った時にフランスのfnacで見つけて買っちゃった。写真があるとはいえ、フランス語なのでまだ全部解読してないんだけど。。。
I bought it at fnac in France during the last trip. Although there're many photos, it is (of course) written in French so I haven't finished reading...

マカロン職人への道が見えて来た・・・かも。

|

« 肉じゃが&炊き込みご飯 Nikujaga & Takikomi gohan | Main | Forget and Not Slow Down »

「グルメ・クッキング」カテゴリの記事

Comments

職人になったらぜひ味見をさせてね!!
最近マカロン見つけると買っちゃう。
完全にかもちゃんの影響なり!

Posted by: wajima | October 16, 2009 at 08:10 PM

いつになるやらねぇ(笑)
最近はコンビニ(ファミマ)でも売ってるのを見たよ!
日本でも浸透して来たね!!

お勧めあったら教えてね。

Posted by: Erika | October 17, 2009 at 02:48 PM

お菓子職人になるっ?!
向いてるかもー!
俺にも食べさせてね

Posted by: | October 21, 2009 at 11:19 AM

Post a comment



(Not displayed with comment.)


Comments are moderated, and will not appear on this weblog until the author has approved them.



TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://app.cocolog-nifty.com/t/trackback/40369/46499718

Listed below are links to weblogs that reference Macarons: I'm getting closer:

« 肉じゃが&炊き込みご飯 Nikujaga & Takikomi gohan | Main | Forget and Not Slow Down »