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January 18, 2010

Bagels ベーグル

とにかく、今のうちに作りたいものは作りまくっておこうと。ベーグルもその1つ。
I try to cook whatever I want before the little boy comes out! Bagel is one of them.

ちなみに、前にドライイーストを切らしていたので、ベーキングパウダーで作ったらやっぱりふくらみが足りなかったsweat02
I once tried with baking powder because I was running out of dried yeast, but (of course) they didn't expand enough (but they tasted alright).

強力粉、ドライイースト、砂糖、塩に、ぬるま湯、溶き卵をまぜてこねる。生地がまとまってから10分くらいこねまくる。切り分けてまるめたら、ぬれふきんをかけて15分休ませたら、細長く伸ばして輪っかにして天板に並べ、スチームオーブンで30分発酵。
Put flour, yeast, sugar and salt in a bowl and mix with warm water and egg. Keep kneading the dough for about ten minutes after the dough gets no powdery. Cut it in pieces and let them rest for 15 minutes under a wet cloth. Roll the dough to make it long and thin and make a ring. Leaven the bagels in a steaming oven for 30 minutes.

発酵したら、沸騰したお湯(砂糖入り)で両面で1分くらいゆでる。Then, boil in hot water (with sugar) about a minute (both sides).
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表面に溶き卵をぬり、200℃で15分ほど焼く。Spread egg on the surface and bake in the oven preheated 200C for 15 minutes.
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よく膨らみました。朝食用だし、プレーンにしました。:-D
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