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January 07, 2010

Cookies aux pépites de chocolat


ちょっと前に、フランス領の南の島を訪れた友達のおみやげで、こんなものをいただきました。Sucre Vanillinéはバニラの香りの人工香料を使ったお砂糖、Sucre Vanilléはバニラエッセンスを使ったお砂糖。カールおじさんに聞いたら、ママンも時々お砂糖の容器にバニラを入れておいて、お砂糖に香り付けするらしい。なんだかオシャレ。
A friend of mine who visited a French southern island gave me these packages of sugar the other day. Sucre Vanilliné is sugar with artificial vanilla flavor and Sucre Vanillé is with natural vanilla extract. Carl told me that maman puts some vanilla in a sugar pot to add the flavor sometimes.

やわらかくしたバター80gとブラウンシュガー125g、Sucre Vanilliné2袋を混ぜる。卵1個を加え、さらに小麦粉150gを加える。チョコチップ100gを入れる。さらに牛乳大さじ1を加える。ティースプーンを使って生地をクッキングプレートの上に落とし(十分に間をあける)1cmの厚さにする。180℃に予熱したオーブンで焼き、温めて、またはすこし冷まして提供する。
Mix 80g of soft butter, 125g of brown sugar and 2 packages of Sucre Vanilliné. Add an egg and then 150g of flour. Put 100 of chocolate chips. Then add a tablespoonful of milk. With a teaspoon, drop the dough onto a cooking plate (keep enough space between each other) and make them 1cm thick. Put in the oven preheated at 180 C and serve these cookies hot or warm.

125g of sugar!? 100g of chocolate chips!?!? Isn't it too much? I baked with 100g of sugar and 1/3 of the chocolate chips but still it was too sweet. It smelled soooooooo nice when they're in the oven. I regret that I cannot present you the smell. It was unkind of them not to write the baking time but I baked for about 15 minutes.



Merci れもねーどさん。


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