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January 27, 2010

米粉のケーキ(ラムレーズン) Rice flour cake (Rum&Raisins)

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米粉で何か作りたいと、常々思っていました。お値段的には小麦粉より3~4倍高いけど。。。
ラムレーズンがあったので、ラムレーズンのケーキを作ることにしました。

I'd been thinking of baking something with rice flour (farine du riz). Rice flour costs 3-4times more than flour though... I decided to bake a cake with rum raisins.

材料 Ingredients

米粉 150g of rice flour
ベーキングパウダー 小さじ1強 a teaspoonful baking powder
マーガリン 70g of margarine
さとう 50g of sugar
卵 2個 2 eggs
ラムレーズン 適量 some rum raisins
ラム酒 大さじ1~2 1-2 tablespoonful rum

1) 柔らかくしたマーガリンとさとうをまぜる。 Mix the soft margarine and the sugar.
2) 卵を加えて泡だて器でよくまぜる。 Add the eggs and stir with a beater.
3) ラムレーズンには米粉を少しまぶしておく。 Shift some of the rice flour over the rum raisins.
4) 米粉とベーキングパウダーをまぜたものを、2に加えてよくまぜる。 Add the mixture of the rice flour and the baking powder to the dough.
5) レーズンをまぜる。 Add the raisins.
6) 型に入れ、表面を平らにならしたら、オーブンで焼く。160~170℃で30~40分ほど。 Put the dough in the mold and flatten the surface. Bake in the oven at 160-170C for about 30-40munutes.
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小麦粉より、さらっとした舌触りな感じ。普通においしいです。カールおじさんは米粉に全く気づかなかった模様(笑)言われないとわかんないかな。 It tastes good and I felt it is smoothier than the ordinary flour. Carl didn't notice that the cake was made of rice flour:-p

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