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February 22, 2010

おからチーズケーキ Okara cheese cake

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結婚記念日にケーキくらい用意したかったけど、私はダイエット中なので、何かヘルシーにしたいと思い、自分で作った。
食物繊維豊富なおからをたっぷり使い、バターなし、砂糖は控えめ。カロリーを気にする私の家族にも好評でした。チーズの風味はあるけど、おからの存在感がかなり強いので、好みでチーズを増やして下さい。
I wanted to have some cake for our wedding anniversary but since I'm on a diet, I wanted a healthy one. So I baked it by myself!
Okara is rich in fiber and I used no butter, less sugar. My family who also care about diet liked the cake very much. We can sense the smell of cheese but okara was stronger. Use more cheese if you like it.

cake材料 Ingredients (18cm round mold)
生おから 250g of wet okara
マスカルポーネチーズ 100g of mascarpone cheese
砂糖 75g of sugar
小麦粉 100g of flour
卵 2個 2eggs
牛乳 50cc of milk

1) マスカルポーネをボウルに出して、砂糖とよく混ぜる。Mix the mascarpone cheese and the sugar in a bowl.
2) 卵を加えて軽く混ぜ、牛乳、おから、小麦粉を加えてよく混ぜる。Add the eggs and mix briefly, then add the milk, the okara and the flour and mix well.
3) クッキングペーパーをしいたケーキ型に押し付けるように入れ、表面をならす。Spread baking sheet on the cake mold and push in the dough and flat the surface.
4) 180℃のオーブンで35分ほど焼く。後はお好みで追加加熱して下さい。Bake it in the oven preheated to 180 C for about 35 minutes. Bake more if you like.

私は砕いたシリアルを底に敷いて焼きました。
あとはホワイトチョコで作った♡にデコレーションして。。。
I spread some crashed cereal in the bottom of the mold. And decorated with heat-shaped white chocolate..

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