« ねんりんや/ラスク | Main | Cake salé omelette? »

May 23, 2010

Cake salé aux pommes de terre, potirons et au jambon fumé

Cakesale

週末はアパートに帰ろうと思ったのですが、諸事情により車が出せなくて、私一人で帰った。。。
で、二人で掃除、洗濯、炊事とはたらきまくりました。
I was to come back home with little Pierre on weekend but as we couldn't use the car this time, it was only me... And Carl and I worked so hard to do housework....(as our apartment is such a mess!)

日本でも流行り始めた「ケーク・サレ」フランス語でしょっぱいケーキという意味。なんか作ってみたいな〜と思っていたので、作ってみました。
Cake salé (which means salty cake in French) is getting popular in Japan. So I tried it!

じゃがいも、カボチャとベーコンのケーク・サレ
Cake salé with potato, pumpkin and bacon

cherrycherrycherrycherrycherrycherrycherry
材料(18cm丸形)
Ingredients for 18cm round cake mold
カボチャ 1/8 of pumpkin
じゃがいも 1個 a potato
ベーコン(薄切り)5枚 5 thin slices of bacons
小麦粉 210g of flour
ベーキングパウダー 5g of baking powder
たまご 4個 4 eggs
マーガリン 100g of margarine
牛乳 120ml of milk
塩 some salt

1) カボチャ、じゃがいもは皮をむいて、細かく切ります。ベーコンも小さく切ります。Peel and cut the pumpkin and the potato in small pieces. Cut the bacons in pieces, too.


2) ボウルに小麦粉とベーキングバウダーを入れて混ぜ、卵、牛乳を加えてよく混ぜたら、溶かしマーガリンを加えて混ぜます。Put the flour and the baking powder in a bowl and mix well. Add the eggs, the milk and stir. Then add the melted margarine and mix well again.


3) 塩を少々ふります。うちはSel Guerandeのハーブ入りを使っています。Add some salt. I use Sel Guerande with several herbs.

4) カボチャ、じゃがいも、ベーコンを加え、混ぜたらケーキ型に入れます。Add the pumpkin, the potato and the bacons and mix. Then pour it in a cake mold.

5) 180℃に予熱したオーブンで約1時間焼きます。Bake in the oven preheated 180 C.


Cakesalecut

好評でしたscissors

|

« ねんりんや/ラスク | Main | Cake salé omelette? »

「グルメ・クッキング」カテゴリの記事

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://app.cocolog-nifty.com/t/trackback/40369/48438604

Listed below are links to weblogs that reference Cake salé aux pommes de terre, potirons et au jambon fumé :

« ねんりんや/ラスク | Main | Cake salé omelette? »