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May 2010

May 27, 2010

横濱チャーハン Yokohama Chaofan

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横浜名物、崎陽軒のシウマイ。ですが。。。
One of the Yokohama specialties, Shumai by Kiyoken.

私はこの『横濱チャーハン』弁当が大好物です。姉が買って来てくれて、久々に食べられました。。。最近は買いに行っても売り切れていることばかりで・・・bearing
This "Yokohama Chaofan(=fried rice)" bento is my best favorite! My sister brought back and I was finally able to eat it! Recently I went to buy it but it was always sold out...


プリプリ海老入りチャーハン、鶏肉のチリソースと、タケノコの煮物、もちろんシウマイもついています。う〜ん、美味しい☆
Chaofan with crunchy prawns, chili-chicken, takenoko and shumai, of course! Mmmm yum yum.

昔は家族旅行で京都に行くとき、駅で買って新幹線で食べていましたbullettrain
I used to eat it on the Shinkansen train to Kyoto on our family trip.

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May 24, 2010

Cake salé omelette?

Cakeomlette

まだ開発途中のケーク・サレ。卵生地の中に、チキンライスが入っています。つまり、オムライス状態note

My original cake salé under development. We have a Japanese-Western dish called "Omerice". It looks like an omelette but there's a "Chicken rice" underneath. For more information about chicken rice, see follows:

チキンライスrestaurantは、

たまねぎ1/2、鶏肉適量を油をひいたフライパンで炒め、だいたい火が通ったら米2合を加えます。油が足りなかったらここで足しちゃいますwink
Fry 1/2 of onion, cut in pieces, and chickens with some oil on a frying pan. Add two rice cups of rice (150g*2) and add some more oil if needed.

お米が油を吸ったら火を止め、コンソメ320ml(市販の固形コンソメ1個を溶かしたもの)、酒大さじ3、ケチャップ大さじ4〜5を加えて、炊飯器に投入downwardright
When the rice contains enough oil, stop heating and pour 320ml of consomme soup, three table spoons of sake, 4-5 table spoons of tomato ketchup and put in a rice cooker.

冷凍のミックスベジタブルを加え、スイッチオンon
Add frozen mix vegetables (peas, cones and carrots) and start cooking.

卵3、小麦粉100g、牛乳200cc、有塩マーガリン30gを混ぜたものに、チキンライスを投入。ケーキ型に入れて、170-180℃で25分ほど焼きましたsandclock
Put three eggs, 100g of flour, 200cc of milk and 30g of salted margarine in a bowl and mix. Add the chicken rice in it and pour in a cake mold. Bake in the oven for 25 minutes at 170-180C.

味はまずまずだけど、仕上がりに満足していないので、またチャレンジしますsign03
It was not too bad but I am not satisfied...I'll give it a try again!

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May 23, 2010

Cake salé aux pommes de terre, potirons et au jambon fumé

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週末はアパートに帰ろうと思ったのですが、諸事情により車が出せなくて、私一人で帰った。。。
で、二人で掃除、洗濯、炊事とはたらきまくりました。
I was to come back home with little Pierre on weekend but as we couldn't use the car this time, it was only me... And Carl and I worked so hard to do housework....(as our apartment is such a mess!)

日本でも流行り始めた「ケーク・サレ」フランス語でしょっぱいケーキという意味。なんか作ってみたいな〜と思っていたので、作ってみました。
Cake salé (which means salty cake in French) is getting popular in Japan. So I tried it!

じゃがいも、カボチャとベーコンのケーク・サレ
Cake salé with potato, pumpkin and bacon

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材料(18cm丸形)
Ingredients for 18cm round cake mold
カボチャ 1/8 of pumpkin
じゃがいも 1個 a potato
ベーコン(薄切り)5枚 5 thin slices of bacons
小麦粉 210g of flour
ベーキングパウダー 5g of baking powder
たまご 4個 4 eggs
マーガリン 100g of margarine
牛乳 120ml of milk
塩 some salt

1) カボチャ、じゃがいもは皮をむいて、細かく切ります。ベーコンも小さく切ります。Peel and cut the pumpkin and the potato in small pieces. Cut the bacons in pieces, too.


2) ボウルに小麦粉とベーキングバウダーを入れて混ぜ、卵、牛乳を加えてよく混ぜたら、溶かしマーガリンを加えて混ぜます。Put the flour and the baking powder in a bowl and mix well. Add the eggs, the milk and stir. Then add the melted margarine and mix well again.


3) 塩を少々ふります。うちはSel Guerandeのハーブ入りを使っています。Add some salt. I use Sel Guerande with several herbs.

4) カボチャ、じゃがいも、ベーコンを加え、混ぜたらケーキ型に入れます。Add the pumpkin, the potato and the bacons and mix. Then pour it in a cake mold.

5) 180℃に予熱したオーブンで約1時間焼きます。Bake in the oven preheated 180 C.


Cakesalecut

好評でしたscissors

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May 19, 2010

ねんりんや/ラスク

Nenrinnya
姉が買って来たお菓子その①。ねんりんやのバウムクーヘン(しっかり芽)。
外側の砂糖がさっくり、そして歯ごたえのあるケーキ。おいしかったです。
The cake that my sister brought back No.1 Baumkuchen by Nenrinya. The sugar on the surface was very crispy and the cake itself was thick and tasty.

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その②ガトーフェスタ・ハラダのラスク。写真のはホワイトチョコレート。最近、ラスクが流行っているらしいね。ラスクと言えば・・・高校の食堂前のパン屋さんでよくおやつ用に買っていたのを思い出すなぁ・・。庶民的おやつのイメージなんだけど。とりあえず、普通のラスクも、このホワイトチョコがけのラスクもおいしかったです♪
No.2 Rusks by Gateaux Festa Harada. The photo above is White chocolate. I heard rusks were one of the hot stuff among Japanese people now. I remember the rusks which were sold in front of the cafeteria at my high school...I used to buy them for dessert. Anyways, the rusks were delicious!

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