« 半熟かすてら Soft-baked Castella | Main | スコットランド土産 Souvenirs from Scotland »

June 24, 2010

おいもケーキ Sweet Potato Cake (without milk)

Img_0048

さつまいものケーキ。以前はホットケーキミックスで作ってたけど、今回は乳成分不使用版。
This sweet potato cake doesn't use any milk or butter.

材料 Ingredients
さつまいも 1本 one sweet potato
卵 4個 4 eggs
砂糖 110g of sugar
小麦粉 140g of flour
お湯 大さじ2 2 Tablespoon of hot water
はちみつ 大さじ2 2 Tablespoon of honey

1) ボウルに卵と砂糖を入れて、空気を含んでフワフワになるまで混ぜます。Put the eggs and sugar in a bowl and beat to form.

2) お湯とはちみつを加えて混ぜます。Add the hot water and the honey and mix.


3) 小麦粉を加えて混ぜます。Add the flour and mix.

4) さつまいもは皮をむいて、小さく切り、生地に加えます。Peel the sweet potato and cut in small pieces. Then add in the dough.

5) 鉄板にクッキングシートを敷き、生地を流し、均等に広げます。180℃のオーブンで30分ほど焼きます。Spread oven paper on a plate and pour the dough. Bake in the oven preheated at 180 C for about 30 minutes.


オーブンで焼くと、おいもが甘くなってとっても美味しいです。生地ははちみつ香るカステラ風。

|

« 半熟かすてら Soft-baked Castella | Main | スコットランド土産 Souvenirs from Scotland »

「グルメ・クッキング」カテゴリの記事

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://app.cocolog-nifty.com/t/trackback/40369/48675092

Listed below are links to weblogs that reference おいもケーキ Sweet Potato Cake (without milk):

« 半熟かすてら Soft-baked Castella | Main | スコットランド土産 Souvenirs from Scotland »