« ズッキーニ Courgettes | Main | 鮭のキッシュ Quiche au saumon »

July 25, 2010

中華ちまき風ごはん Chimaki Rice

Dsc03144_2
お食い初めのお赤飯で使った餅米が微妙に残っていたので、ちまき風ご飯を。
The glutinous rice which we used for Okuizome was still left, so I cooked "Chinese Chimaki" rice.

具は、焼豚、たけのこ、干し椎茸。生姜、しょうゆ、オイスターソースと中華だしを使って炊飯器で作成。
The ingredients are char siu (grilled pork), takenoko, dried mashrooms. For seasoning, ginger, soy sauce, oyster sauce and chinese soup. It should be steamed using a steamer pot, but I used a rice cooker. In addition, it should be wrapped in a bamboo leaf.

|

« ズッキーニ Courgettes | Main | 鮭のキッシュ Quiche au saumon »

「グルメ・クッキング」カテゴリの記事

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://app.cocolog-nifty.com/t/trackback/40369/48954429

Listed below are links to weblogs that reference 中華ちまき風ごはん Chimaki Rice:

« ズッキーニ Courgettes | Main | 鮭のキッシュ Quiche au saumon »