« ハチミツ入りチョコ Cailler Rayon | Main | 中華ちまき風ごはん Chimaki Rice »

July 23, 2010

ズッキーニ Courgettes

実家で、親戚からズッキーニをもらったらしい。
しかし、母はズッキーニを料理したことがない。
One of our relatives gave my parents two "courgettes".
But my mother has never cooked them.

一番思い浮かぶのは、ラタトゥイユ。ということで、私が作りました。
立派なズッキーニ、緑と黄色。黄色は初めて見た!写真撮っとけば良かった・・・。
The first thing we thought of was Ratatouille. So I cooked it.
They were large and one was green and the other was yellow. I had never seen the yellow one! I should have taken a photo.


ナス
ピーマンは、パプリカが高かったので代わりに。
トマトはイタリアントマトの缶詰。安いし、トマトジュースも入っていて、水気多い仕上がりになるのが私好み。
Egg plants
Bell pepper (as red or yellow ones were expensive. Poivron vert is very popular in Japan and it's usually small. Red or yellow ones are called Paprica)
Tomatoes, I used cans of Italian tomatoes. They're cheaper and contains the juice which makes Ratatouille stew-like and I love it.


オリーブオイルで炒めて、煮て。
オレガノと塩こしょう。
Fry with olive oil, and keep heating. Add oregano, salt and pepper.
Dsc03138

大量にできたので、冷凍。ご飯やパスタで食べようっとheart04
I cooked a lot so preserved in a freezer. Enjoy with rice or pasta!

|

« ハチミツ入りチョコ Cailler Rayon | Main | 中華ちまき風ごはん Chimaki Rice »

「グルメ・クッキング」カテゴリの記事

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://app.cocolog-nifty.com/t/trackback/40369/48936344

Listed below are links to weblogs that reference ズッキーニ Courgettes:

« ハチミツ入りチョコ Cailler Rayon | Main | 中華ちまき風ごはん Chimaki Rice »