« スコットランド土産 Souvenirs from Scotland | Main | DOLCE »

July 18, 2010

きなこクッキー Kinako Cookies

Dsc03132_2
きなこが余っていたので、クッキーにしました。

ribbonribbon材料 Ingredientsribbonribbon
マーガリン 100g of margarine
さとう 60g of sugar
たまご 1個 an egg
きなこ 70g of kinako (soy bean powder)
小麦粉 150g of flour


Dsc03127
1) 室温に戻したマーガリンと砂糖をまぜます。
Mix softened margarine and the sugar.

2) たまごを加えて混ぜ、小麦粉ときな粉を加えてひとつにまとめます。
Add the egg and mix well, then add the flour and the kinako and knead to be a ball.

3) 冷蔵庫で1時間以上ねかせます。
Put in the fridge for more than an hour.

Dsc03131_3
4) 適当なサイズにして、オーブンで焼きます。
Spread the dough and cut or stamp out. Bake in the oven.

|

« スコットランド土産 Souvenirs from Scotland | Main | DOLCE »

「グルメ・クッキング」カテゴリの記事

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://app.cocolog-nifty.com/t/trackback/40369/48882635

Listed below are links to weblogs that reference きなこクッキー Kinako Cookies:

« スコットランド土産 Souvenirs from Scotland | Main | DOLCE »