« 中華ちまき風ごはん Chimaki Rice | Main | J'élève mon enfant »

July 26, 2010

鮭のキッシュ Quiche au saumon

子供が生まれてからは、なかなか手の込んだ料理はできません。。。買い物だってなかなか行けないし。だから、冷凍食品、冷凍野菜類を利用したり、まとめて作って冷凍したりしています。

Since Pierre was born, I don't have enough time to cook... and I can't go shopping that often either.. So our freezer is always packed with frozen foods... I found frozen pie sheets so I baked a Quiche with salmon.

で、冷凍庫が常にパンパンなのですがsweat02パイシートがあったので、キッシュを作りました。ベーコンもおいしいけど、最近お魚をあんまり食べていないと思ったので、鮭で。
Dsc03159

tuliptuliptulip材料 Ingredientstuliptuliptulip

塩鮭 2切れ Two pieces of salted salmon
じゃがいも 1個 a potato
ブロッコリー(冷凍)適量 some frozen broccoli
卵 2個 two eggs
牛乳 120〜150ml of milk
塩・こしょう salt & pepper
冷凍パイシート 2枚 Two sheets of frozen pie sheet

1)塩鮭はあらかじめ焼いて、皮と骨を取り除いてほぐしておく。
Grill the salted salmon and remove the skin and bones.


2)じゃがいもは皮をむいて、スライスする。
Peel the potato and slice it.


3)やわらかくなったパイシートを型に広げて、フォークで空気穴をあけておく。準備が整うまで、冷蔵庫で保管。
Spread the softened pie sheets in a mold and make holes with a fork. Keep in a fridge until everything gets ready.


4)ボウルに卵、牛乳、塩こしょうして混ぜる。塩鮭なので、味付けは薄めで。
In a bowl, put the eggs and the milk and stir. Add salt and pepper but as the salmon is salted. not too much!


5)パイシートの上に、じゃがいもをならべ、鮭、ブロッコリーをのせたら、卵&牛乳を流し込む。
Put the slices of potato on the pie sheet and then the salmon and the broccoli. Pour the egg&milk.


6)200度に予熱したオーブンで40分ほど焼く。
Bake in the over preheated to 200C for about 40 minutes.

Dsc03162 Dsc03163_2

鮭がびっしりでございます。Very pink with salmon inside!


ところで、先日mamanが鮭料理を作ってくれたとき、日本にはすでに塩がついた鮭があるのね!と驚いていました。まぁ、焼き魚にするのと、長期保存のためかなぁ?輸入もの多いし。
By the way, maman was surprised to find salted salmons sold at supermarkets in Japan when she cooked the salmon dish for us. I guess it's because we eat simply baked salmon (with rice and miso soup!) and for keep it fresh (many salmons are imported).

|

« 中華ちまき風ごはん Chimaki Rice | Main | J'élève mon enfant »

「グルメ・クッキング」カテゴリの記事

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://app.cocolog-nifty.com/t/trackback/40369/48972128

Listed below are links to weblogs that reference 鮭のキッシュ Quiche au saumon:

« 中華ちまき風ごはん Chimaki Rice | Main | J'élève mon enfant »