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September 2010

September 22, 2010

秋のリラックマフェア2010 Rilakkuma Campaign Autumn 2010

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もうこんな季節。。。今回はコリラックマのスープボウルです。早速もらいました(笑)
かわいい!!

This autumn, the present is Korilakkuma soup bowl. So cute!

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September 21, 2010

Vacherin ヴァシュラン

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ヴァシュランは、モンドールというチーズの名前なのですが、その形に似ているので、この名前がついたのだとか。メレンゲに生クリームとフルーツなどをはさんだケーキのことです。
Vacherin mont d'or is a name of cheese, and as the cake is named after it. It's a cake of meringue with whipped cream and fruits.

カールおじさんは、ヴァシュラン・グラッセというアイスクリームをはさんだものを食べたことがあるそう。
Carl said he had had Vacherin glacé, meringue with ice cream.

私は食べたことがないので、これが正しいヴァシュランなのか分からないけど、それなりに美味しかったです。クリームはもったいないので、余った卵黄と豆乳で作ったカスタードと、さくらんぼ。ヴァシュラン・オ・セリーズ。
I have never tasted it, so I am not sure if this is the right one, but it was good anyways. I used custard (with egg york which was left after meringue and soy milk) and cherries, so it's Vacherin aux cerises.
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外側はサクサク、中はふんわり。Crispy outside and soft inside.


cherryIngredients 材料cherry
chickメレンゲ Meringue
卵白 3個分 3 egg white
グラニュー糖 150g of granulated sugar
バニラエッセンス 少々 some drops of vanilla essence

chickカスタードクリーム Custard cream
卵黄 3個分 3 egg yolk
グラニュー糖 75g of granulated sugar
スターチ 25g of starch
豆乳 200cc of soy milk
水 100cc of water
バニラエッセンス vanilla essence

さくらんぼの缶詰 cherries

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卵白を泡立て、軽く角が立ったら砂糖50gを加えて、さらに泡立てる。残りの砂糖を少しずつ加え、つやが出て角が立つまで泡立てる。
Beat the egg white in a bowl and add 50g when it gets a little firm and keep beating. Add the rest of the sugar little by little and beat until stiff peaks form and it turns shiny.


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クッキングペーパーの上に丸く広げ、100℃に熱したオーブンで様子を見ながら90分〜焼く。
Spread the meringue in flat round shape on baking sheet. Bake in the oven preheated 100 C for more than 90 minutes, keeping eyes on them not to get burnt.

カスタードクリーム Custard cream
鍋に砂糖、スターチ、豆乳、水を入れて、かき混ぜながら温める。ボウルで卵黄を泡立て、温めた豆乳をかき混ぜながら加える。再度鍋に入れて中火で数分かきまぜながら温める。あら熱が取れたら、冷蔵庫で冷やす。
Put the sugar, starch, soy milk and water in a pan and heat them keeping stirring. Beat the egg york in a bowl and pour the warm soy milk. Keep stirring. Put it in back in the pan again and heat with middle flame for a few minutes with keeping stirring. Cool it down and keep in the fridge.

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September 19, 2010

ハートマカロン Coeur au Macarons

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Gateaux de Voyageのハートマカロン。か、かわいい。。。
一口サイズで、抹茶、マンゴー、バニラ、イチゴがありました。
Coeur au Macaronsって書いてあるけど、『マカロンのハート』でいいのかな?

Heart macarons by Gateaux de Voyage. So cute!
They're small and there were green tea, mango, vanille and fraise flavors.
It reads "coeur au macarons" on the package.

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September 06, 2010

PAUL

姉が東京に行った帰り、フランスのパン屋さんPAULでパンを買って来ました。
日本では行ったことがないので、行ってみたい・・・バゲット試してみたい・・・。
My sister went to Tokyo and bought back some bread at PAUL, the French bakery. I haven't been there in Japan so I really want to...I want to try the baguette!

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Pain au chocolat(パン・オ・ショコラ) とEscargot raisins(エスカルゴ・レザン)というそうです。
チョコレートチップの混ぜ込まれたデニッシュ系パンと、カスタードクリームとレーズンのパン。かなりバターがきいていて、食べた後もなんかバターの香りが・・・。
The smell of butter was very strong!


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ちなみに、「紙」と「プラ」の表示は正しかったです(笑)
The marks of "paper" and "plastic" were right here. lol
→about wrong mark in France

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September 04, 2010

Je deviens moi

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Grégory Lemarchal Je deviens moi

フランス語のお勉強のため、kyoというバンドの曲はちょくちょく聞いていたのですが、他のアーティストの曲も欲しいなぁと思っていて、見つけたものです。
I often listen to Kyo, a French rock band, to learn French, but I also wanted to find other artists and found him.

しかし、このGrégory Lemarchal(グレゴリー・ルマルシャル)さん、2007年に病気で23歳という若さで亡くなっていたのですweep
However, Grégory Lemarchal died of disease in 2007. He was only 23 years old...

フランスで人気らしいStar Academyというオーディション番組(アメリカンアイドルみたいなやつね)で優勝して一躍スターになったらしいのですが、きれいな声がとても印象的です。
He won the champion at Star Academy, an audition TV program in France just like American Idle and became famous. I was impressed by his beautiful voice.

I like Je deviens moi (I become myself) , Je suis en vie (I'm alive), Le feu sur les planches (the fire on the boards)などが好きです。

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