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September 21, 2010

Vacherin ヴァシュラン

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ヴァシュランは、モンドールというチーズの名前なのですが、その形に似ているので、この名前がついたのだとか。メレンゲに生クリームとフルーツなどをはさんだケーキのことです。
Vacherin mont d'or is a name of cheese, and as the cake is named after it. It's a cake of meringue with whipped cream and fruits.

カールおじさんは、ヴァシュラン・グラッセというアイスクリームをはさんだものを食べたことがあるそう。
Carl said he had had Vacherin glacé, meringue with ice cream.

私は食べたことがないので、これが正しいヴァシュランなのか分からないけど、それなりに美味しかったです。クリームはもったいないので、余った卵黄と豆乳で作ったカスタードと、さくらんぼ。ヴァシュラン・オ・セリーズ。
I have never tasted it, so I am not sure if this is the right one, but it was good anyways. I used custard (with egg york which was left after meringue and soy milk) and cherries, so it's Vacherin aux cerises.
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外側はサクサク、中はふんわり。Crispy outside and soft inside.


cherryIngredients 材料cherry
chickメレンゲ Meringue
卵白 3個分 3 egg white
グラニュー糖 150g of granulated sugar
バニラエッセンス 少々 some drops of vanilla essence

chickカスタードクリーム Custard cream
卵黄 3個分 3 egg yolk
グラニュー糖 75g of granulated sugar
スターチ 25g of starch
豆乳 200cc of soy milk
水 100cc of water
バニラエッセンス vanilla essence

さくらんぼの缶詰 cherries

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卵白を泡立て、軽く角が立ったら砂糖50gを加えて、さらに泡立てる。残りの砂糖を少しずつ加え、つやが出て角が立つまで泡立てる。
Beat the egg white in a bowl and add 50g when it gets a little firm and keep beating. Add the rest of the sugar little by little and beat until stiff peaks form and it turns shiny.


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クッキングペーパーの上に丸く広げ、100℃に熱したオーブンで様子を見ながら90分〜焼く。
Spread the meringue in flat round shape on baking sheet. Bake in the oven preheated 100 C for more than 90 minutes, keeping eyes on them not to get burnt.

カスタードクリーム Custard cream
鍋に砂糖、スターチ、豆乳、水を入れて、かき混ぜながら温める。ボウルで卵黄を泡立て、温めた豆乳をかき混ぜながら加える。再度鍋に入れて中火で数分かきまぜながら温める。あら熱が取れたら、冷蔵庫で冷やす。
Put the sugar, starch, soy milk and water in a pan and heat them keeping stirring. Beat the egg york in a bowl and pour the warm soy milk. Keep stirring. Put it in back in the pan again and heat with middle flame for a few minutes with keeping stirring. Cool it down and keep in the fridge.

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