« ミスド×リラックマ Mister Donut and Rilakkuma | Main | リラックマクリスマスセット Mister Donut Rilakkuma Christmas set »

December 06, 2010

かるかん Karukan

35467_481649686552_528876552_595580
卵を使わないお菓子をさがしていて、作ってみました。かるかん。
While I am looking for cakes without eggs, I ended up cooking Karukan.

お茶をやっている時に時々食べて、なんでできているんだろうと思っていたけど・・・。蒸しケーキみたいになるのが不思議。

材料 Ingredients
やまといも(皮付きで)200g of yamato imo (yam, a kind of potato)
上新粉 200g of powdered rice (Joshinko)
砂糖 200g of sugar

やまといもは皮をむき、すりおろします。砂糖と水100ccを加えて混ぜ、さらに上新粉を加えてよく混ぜます。クッキングペーパーを使い、蒸し器で強火で20分ほど蒸したら完成。
Peel the yamato imo and grate it. Add the sugar and 100 cc of water and mix, then add the Joshinko and mix well. Pour the dough on baking sheet and steam for 20 minutes with high heat.

|

« ミスド×リラックマ Mister Donut and Rilakkuma | Main | リラックマクリスマスセット Mister Donut Rilakkuma Christmas set »

「グルメ・クッキング」カテゴリの記事

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://app.cocolog-nifty.com/t/trackback/40369/50221846

Listed below are links to weblogs that reference かるかん Karukan:

« ミスド×リラックマ Mister Donut and Rilakkuma | Main | リラックマクリスマスセット Mister Donut Rilakkuma Christmas set »