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December 20, 2010

Pain d'epices パン・デピス Ver.1

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先日食べたPain d'epicesがあまりにおいしかったので、作りたくなった。昔もらったパリのレストランChez Michelのレシピ本にあったので、アレンジして作ってみました。
I really liked pain d'epices that I ate the other day and I wanted to bake it! I found the recipe in the cooking book of the French restaurant in Paris, Chez Michel and I re-arranged it.

材料 Ingredients
小麦粉 250g of flour
グラニュー糖 220g of granulated sugar
ハチミツ 60g of honey
マーガリン 60g of margarine
牛乳 180ml of milk
スパイス spices
 こしょう pepper
 ナツメグ nutmeg
 しょうが ginger
 クローブ clove
 シナモン cinnamon


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キャトルエピス(4種のスパイス)というのは、白または黒こしょう、ナツメグ、しょうが、クローブの組み合わせらしい。
Quatre epices (black/white pepper, nutmeg, ginger and clove)


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小麦粉とベーキングパウダーは合せてふるう。小麦粉、ベーキングパウダー、グラニュー糖、ハチミツ、マーガリンを混ぜる。
Shift the flour and baking powder. Mix the flour, baking powder, sugar, honey and margarine.

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牛乳を煮立たせたら、スパイスを加え、10分ほどおいて、香りづけをする。
Boil the milk and add the spices. Infuse for 10 minutes.

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生地に牛乳を加えてよく混ぜたら、型に流し入れる。
Add the milk into the dough and mix well. Put in a cake mole.


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210℃に温めたオーブンで30分焼いたところで、表面がちょっと焦げて中は生焼け・・・(本の通りなのだけど)、アルミで表面を保護して、180℃で10分焼いたら、火は通った。多分最初から180℃くらいで焼いた方がよかったかも?

I baked in the oven preheated 210 C for 30 minutes (which was as instructed in the book) but then the surface was a little burnt and the inside was still uncooked... I cover the surface with aluminum foil and baked for 10 min at 180 C and it was fully cooked. I guess it should be baked at around 180 C from the beginning.

それなりに美味しかったけど、満足のいく出来ではなかった。もう少し研究!
It wasn't that bad but I'm not satisfied. I need to re-arrange!

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