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January 22, 2011

ブリオッシュ Brioche

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ネット通販している、製菓用品のお店で色々買いました。で、フランス産準強力粉を使って、ブリオッシュを焼きました。
I bought some things at the internet shop of cooking goods. And I baked Brioche using the flour from France.

ちなみに、型も購入。こちらもフランス製。
I purchased the molds, too. And they're made in French, too.
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レシピは先日の本、Mon Painから。でも、最初作ったときは、べちゃべちゃしてしまって、卵の量を減らしたら、ちょうど良くなりました。本当は雪だるまみたいに2段にしたんだけど、発酵の過程でふくらんで落ちてしまいました。。。
The recipe was from the book Mon Pain. It was too wet on the first try so I reduced the amount of the eggs then it was OK. The small piece of dough was on the bigger one like a snowman, but it almost fell off during the fermentation.


まともにブリオッシュを食べたことがなかったので、コレが正しいのかよくわからなかったけど、カールおじさんはよろこんでいた。
かのマリー・アントワネットが言ったとか言わないとかいう、『パンがなければお菓子を食べればいい』のお菓子は実はブリオッシュのことだとwikiに書いてあった。確かに、ちょっとケーキみたい。
To tell the truth, I had never had brioche as far as I remember so I wasn't sure if this is "brioche", but Carl liked it.

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