« パン切りナイフ Le Couteau a Pain | Main | Birthday Party »

February 20, 2011

Pain aux fraises et au chocolat blanc いちごとホワイトチョコのパン

182673_10150109242361553_528876552_
いちごが安くなってきたので、つくってみました。
The season of strawberries are coming!

材料 Ingredients
いちご 1パック弱 250-300g of strawberries
全粒粉 100g of whole wheat flour
強力粉 130g of high-gluten flour
薄力粉 60g of all-purpose flour
マーガリン 25g of margarine
砂糖 25g of sugar
塩 少々 a pinch of salt
ドライイースト 3g of dried yeast
ホワイトチョコレート 80g of white chocolate

1) ホワイチョコは細かく刻んでおく。マーガリンは電子レンジで溶かしておく。
Cut the white chocolate in small pieces. Melt the margarine in the microwave.

2) いちごはヘタを取り、小さく切ってレンジで600w1分半ほどあたため、つぶす。
Cut off the leaves of the strawberries, cut them in pieces and microwave for 1min30sec at 600W and mash.

3) ホワイトチョコ以外の材料をすべて混ぜ、10分以上こねる。
Mix all the ingredients except for the white chocolate and knead for more than 10 min.

4) ホワイトチョコを加え、更にこねる。
Add the chocolate and knead well.

5) 薄くバターをぬった型に入れ、暖かい場所で発酵させる。
Put the dough in a buttered mold and let it leaven in a warm place.

6) 180℃のオーブンで35分ほど焼く。表面がこげそうだったら、アルミホイルでおおう。
Bake in the oven preheated at 180 C for about 35 min. If the surface is getting burned, cover with aluminum foil.

|

« パン切りナイフ Le Couteau a Pain | Main | Birthday Party »

「グルメ・クッキング」カテゴリの記事

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://app.cocolog-nifty.com/t/trackback/40369/50926092

Listed below are links to weblogs that reference Pain aux fraises et au chocolat blanc いちごとホワイトチョコのパン:

« パン切りナイフ Le Couteau a Pain | Main | Birthday Party »