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August 25, 2011

うちのキッシュ Quiche chez Erika

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最近うちの定番メニューになっているキッシュのレシピ。

材料 2~3人分 Ingredients for 2-3 persons
冷凍パイシート 2枚 2 sheets of frozen pie crust
卵 2個 2 eggs
豆乳 200ml of soy milk
ベーコン 適量 some bacon
じゃがいも 2~3個 2-3 potatoes
ブロッコリー 適量 some broccoli
塩・こしょう salt and pepper

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1) パイシートは室温に戻し、パイ皿にしく。Leave the pie crust at room temperature and spread in a pie mold

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2) 卵と豆乳をボウルに入れて、塩こしょうを加えて混ぜる。ベーコンの塩分があるので、塩は少なめ。Put the eggs and the soy milk in a bowl and mix with salt and pepper. I add just a little bit of salt because salty bacon will be added.

3) じゃがいもは3ミリくらいの厚さに切り、電子レンジで下ごしらえしておく(600wで2分半くらい)。ブロッコリーはいつも冷凍を使います。ベーコンは食べやすいサイズに切っておく。
Slice the potatoes at about 3mm thick and cook in a microwave ( 2min30sec at 600w). I always use frozen broccoli. Cut the bacon in small pieces.


4) パイ生地の上にじゃがいもをのせ、卵と豆乳を流し入れる。他の具材をのせる。
Put the potatoes above the pie crust and pour the egg and soy milk. Add the other ingredients.

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5) 180℃のオーブンで35分ほど焼く。
Bake in the oven preheated at 180 C for about 35 minutes.


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牛乳より豆乳の方が、私の好みの味♪
新しいオーブンではいい感じに焼き上がるようになった。前のオーブンだと、時々うまく固まらなかった・・・。
I prefer soy milk to milk. And I am happy to find that the new oven bakes it very good. I had troubles with the former oven as quiche didn't come out solid sometimes.

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