« 横浜水道記念館/陣ヵ下渓谷 Yokohama Water Service Museum and Jingashita Valley | Main | 新江ノ島水族館 Enoshima Aquarium »

July 01, 2012

山手散策 -Food Fair at Saint-Maur International School & Bluff Bakery

4月のことになりますが、お散歩がてらに山手に行ったら、インターナショナルスクールでフードフェスタをやっていたので、お邪魔しました。
It was in April, we were hanging around Yamate and came across a Food Fair at Saint Maur international school.

このサンモール・インターナショナルスクールというのは、山手にあるインターナショナルスクールの1つで、このほどルノーと提携している日産の本社が横浜に出来たのを機に、フランス系社員の子供の教育のために、この学校でフランス語のコースができたんだそうで、カールおじさんの同僚の子供も多く通っています。
This school is one of international schools in Yamate and they recently started a French course for the children of employees in Nissan-Renaut as they moved the head quarter in Yokohama. So many of children of Carl's colleague go there, too.


529881_10150731580446553_953082101_
このスコアボードからして、アメリカンな雰囲気(当たり前だけど)。
VERY American scoreboard (no doubt, though).


292131_10150731579916553_791681073_
体育館にも各国のブースがあり、フランスはこちらに。
There were various stands of each countries and French one was in the gym.


292597_10150731579986553_512610501_
クレープ、カヌレ、ケーキ、チーズ、パテ等々…カヌレ美味しかった〜♪
Crepes, canelés, cakes, cheeses, pâté... I loved the canelé (mothers baked them).


485819_10150731579821553_1757686371
代官坂にある、ブラフ・ベーカリー。比較的最近できたと思うのだけど、去年のフランス語会話のコーナー、となりのフランコフォンに出ていて、行ってみたかったのです。
Bluff Bakery along Daikan-zaka. I think it opened not so long ago, I saw it in NHK French Language program on TV and wanted to go there since then.


292514_10150734047901553_897429785_
まずはバゲット、クロワッサンでお店の質が分かる…ような気がするwinkあとポレンタはトウモロコシの粉を使ったパン。先日、広尾でポレンタの粉を見つけたので、近いうちに、パンかケーキを作ってみようと思います。
Baguette, croissant, I think they can tell us the quality of the shop. Polenta bread is made of corn powder. I also found polenta powder in Hiroo, Tokyo, so I will bake some bread or cake some day soon.

|

« 横浜水道記念館/陣ヵ下渓谷 Yokohama Water Service Museum and Jingashita Valley | Main | 新江ノ島水族館 Enoshima Aquarium »

France」カテゴリの記事

Yokohama」カテゴリの記事

「グルメ・クッキング」カテゴリの記事